Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Снимка: Български културен институт в Париж

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената, за да отбележат най-светлия български празник - 24 май и да почетат с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж. 

В бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива впечатляваща гледка към френската столица, заедно с българина ще свирят цигуларките Флоранс Гарел и Каору Ямада, виолистката Матю Кетъл и виолоночелистката Гундула Лайтнер. Новината съобщи за БНР Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15