Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Снимка: Български културен институт в Париж

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената, за да отбележат най-светлия български празник - 24 май и да почетат с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж. 

В бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива впечатляваща гледка към френската столица, заедно с българина ще свирят цигуларките Флоранс Гарел и Каору Ямада, виолистката Матю Кетъл и виолоночелистката Гундула Лайтнер. Новината съобщи за БНР Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15