Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

Снимка: Посолство на Република България в Грузия

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България грузинци.



Посланик Веселин Вълканов изтъкна в приветствието си към гостите фундаменталното значение на празника за съхранението на националната ни идентичност и държавност. Пожела на присъстващите сънародници да носят същината и посланието на 24 Май със себе си постоянно, където и да се намират.



"Радваме се, че създаденото празнично настроение и обстановка беше високо оценено от гостите, с очакване за нови събирания в българска среда в Тбилиси", коментираха от дипломатическата ни мисия на страницата си във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Абитуриентите от българското училище в Одеса желят да продължат образованието си в България

Двадесет и осем абитуриенти от Българското неделно училище “Васил Априлов” в украинския град Одеса получиха удостоворенията си за завършен 11 клас и заявиха желанието си да учат в български университети, информира ни Българската телеграфна агенция...

публикувано на 13.07.24 в 10:16
Посланик Григор Порожанов

Българската общност в Германия е над 436 000 души

"Българската общност в Германия е добре организирана и интегрирана в местното общество. Имаме 23 български неделни училища, покриващи над 30 града. Там най-малките ни сънародници получават образование по български език, история и цивилизация, география" -..

публикувано на 12.07.24 в 12:43

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27