Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

Снимка: Посолство на Република България в Грузия

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България грузинци.



Посланик Веселин Вълканов изтъкна в приветствието си към гостите фундаменталното значение на празника за съхранението на националната ни идентичност и държавност. Пожела на присъстващите сънародници да носят същината и посланието на 24 Май със себе си постоянно, където и да се намират.



"Радваме се, че създаденото празнично настроение и обстановка беше високо оценено от гостите, с очакване за нови събирания в българска среда в Тбилиси", коментираха от дипломатическата ни мисия на страницата си във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29
Силвия Базиле

Антисистемният вот от чужбина и как 18-годишната Силвия гласува за първи път

Драматично ниската избирателна активност и прибягването до протестен вот е тенденция, която се задълбочава и сред българите зад граници, твърдят социолози. Съдейки от последните няколко предсрочни избори, профилът на нашенския избирател зад граници..

публикувано на 13.06.24 в 10:05

Проекти на българите в Молдова ще бъдат подпомогнати финансово от България

Министерство на външните работи на България чрез посолството на страната ни в Молдова обяви процедура за приемане и подбор на предложения за проекти, които ще бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма за подкрепа..

публикувано на 11.06.24 в 15:21