Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 25 и 26 май ще има изнесени консулски услуги за българите в Калабрия

Снимка: Посолство на България в Италия / Фейсбук

Изнесени консулски дни за български граждани ще се проведат в град Акония ди Куринга, регион Калабрия, на 25 и 26 май, съобщи българското посолство в Италия. Всички българи в област Калабрия, ще имат възможност да получат следните консулски услуги: подаване на заявление за издаване на лични документи, нотариална заверка на пълномощни и предоставяне на консулски консултации. Временната консулска служба ще работи от 9:30 до 16.00 часа местно време на 25 май  и от 9:30 до 11:30 на 26 май – неделя. Предварително запазване на час не е необходимо, посочват още от дипломатическото представителство.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40
Село Пустец в областта Мала Преспа

Резултатите от официалното преброяване са голям успех за българската общност в Албания

Българите са третото по численост малцинство в Албания – показват последните данни от преброяването на населението в балканската държава. Това са първите официални статистически данни за броя на българите там, тъй като малцинството ни беше официално..

публикувано на 03.07.24 в 15:30

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08