Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско е домакин на Балкански бизнес форум

Снимка: БГНЕС

Балкански бизнес форум ще се проведе в планинския град Банско на 7 и 8 юни. Целта на мероприятието е да засили регионалното икономическо сътрудничество между балканските страни и да създаде успешни бъдещи партньорства. Ще се включат компании от секторите автомобилостроене, строителство, метали, ИТ, туристически услуги и др.

Организатори са Българо-турската търговско-индустриална камара, заедно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Българската агенция за инвестиции, Търговската секция към Посолството на Турция в България, Турско-българският бизнес съвет при Съвета за външноикономически връзки на Република Турция (DEİK) и Българо-румънската търговско-промишлена палата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чрез електронна търговия искат да увеличат българо-китайския стокооборот

Въпреки че двустранната търговия достига близо 4 млрд. долара през миналата година, все още съществуват неизползвани възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ за Китай. Това стана ясно на среща между министъра на икономиката и..

публикувано на 24.07.24 в 11:05
Снимката е илюстративна

362-ма български производители изнасят вино в 57 държави

България е на 10-то място по производство на вино в Европа. В световен мащаб страната е на 25-та позиция, каза в Бургас Софи Палас, директор в Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости на 20-то издание на фестивала..

публикувано на 20.07.24 в 12:47

БНБ понижи очакванията си за икономически растеж

2.1% ще е ръстът на брутния вътрешен продукт в България през 2024 г. Това сочи Макроикономическата прогноза на Българската народна банка (БНБ), изготвена през юни. Ръстът ще се определя от положителния принос на вътрешното търсене, докато нетният износ,..

публикувано на 20.07.24 в 10:07