Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

Снимка: архив
В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони явленията ще бъдат интензивни. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

В планините
ще бъде предимно слънчево. Около и след обед над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 24°, на 2000 м – около 17°.

По Черноморието
ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 26°-28°, а на морската вода – 25°-26°, на север от нос Калиакра – около 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В северозападната част на Балканите ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни интензивни валежи, както и гръмотевични бури. Над югоизточната част ще бъде предимно слънчево с високи за периода температури. В Атина и Букурещ ще бъде 35 градуса, в Истанбул – 31, в Белград – 30.

Останалата част от Европа – на Пиренеите, в Ирландия и Шотландия ще завали дъжд. Горещо ще остане в югоизточната част на Великобритания. В повечето райони от Франция и Германия, Белгия, Нидерландия, Дания, Полша, южните райони на Скандинавския полуостров, балтийските страни, Беларус и Украйна също ще бъде топло за периода. В централните райони на Европа и в Северна Италия ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В северните райони на Скандинавския полуостров и Финландия, както и в Европейска Русия облачността ще бъде променлива, на места с валежи. 

В Мадрид ще бъде 34 градуса, в Рим и Париж – 30, в Стокхолм – 29, във Виена и Санкт Петербург – 27, в Мюнхен – 26, в Москва – 24.
В Ню Йорк ще бъде 35 градуса, в Чикаго – 29, в Кейптаун – 20, в Мелбърн – 13.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30