Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се решение как да бъдат компенсирани производителите на слънчева енергия

Снимка: Радио ВИДИН

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви, че днес, 28 юни, ще бъде взето решение за начина, по който да се компенсират производителите на зелена енергия. Компенсациите са заради загуби, претърпени от тях пораради високите цени на балансиращата енергия. Това ще стане чрез компенсиращ коефициент, а не чрез промяна в методиката за определяне на цените, както настояват недоволни собственици на фотоволтаични централи.

На 26 юни стотици производители на зелена енергия блокираха пътя Русе-София. Пред БНР Йордан Ватковски от Сдружение на собствениците на фотоволтаични централи обясни, че въведена промяна в методиката за изчисление на таксата за балансиране на енергийната система е довела до десетократно увеличаване на разходите на производителите на слънчева енергия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВФ препоръча да се вдигнат осигуровките и пенсиите в България

Пенсиите да бъдат увеличени чрез вдигане на осигурителните вноски и премахване на максималния осигурителен доход, както и да отпадне максималната пенсия, препоръчват от Международния валутен фонд (МВФ) в анализ на пенсионната система в..

публикувано на 02.07.24 в 10:21

Банско е домакин на Балкански бизнес форум

Балкански бизнес форум ще се проведе в планинския град Банско на 7 и 8 юни. Целта на мероприятието е да засили регионалното икономическо сътрудничество между балканските страни и да създаде успешни бъдещи партньорства. Ще се включат компании от..

публикувано на 07.06.24 в 07:35
Гърция

Расте броят на декларираните частни български имоти в чужбина

В 64 държави по целия свят и на всеки континент има имоти, които са собственост на българи. Това показват данни на Националната приходна агенция, предоставени на в-к “24 часа”. До 30 април 2024 г. 3604 български граждани са декларирали имот в..

публикувано на 03.06.24 в 13:33