Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Снимка: FB / Румен Радев

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна. Тези рамкови позиции ще бъдат защитавани от България на срещата на алианса. Позициите са приети на вчерашно заседание на правителството, но не са обнародвани и са само за служебно ползване, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. На въпрос на БНР какви са необявените позиции, от президентството отговориха: "Министерският съвет дължи отговор на българските граждани за приетите от него рамкови позиции и за ангажиментите, които страната ни поема относно войната в Украйна".


На 21 юни правителството взе решение страната ни да бъде представена на срещата на НАТО и от президента Румен Радев, и от служебния премиер Димитър Главчев, а днес от Министерския съвет предложиха делегацията да бъде водена от Радев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

7 партии в новия парламент, 7 гледища за бъдещото управление

От разединението страда държавността. Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно. С това послание най-възрастният..

обновено на 19.06.24 в 12:14
Проф. Огнян Герджиков

Проф. Огнян Герджиков: Назряло е времето за промяна в избирателната система и поява на нов смислен политически проект

19 юни 2024 година е основополагаща дата за 50-ото Народно събрание на България. Президентът Румен Радев свика новоизбраните 240 народни представители на първото им заседание. С предсрочния парламентарен вот българите определиха в пленарна зала да..

публикувано на 19.06.24 в 06:15

Новоизбраното 50-то народно събрание започва работа

За 19 юни президентът Румен Радев свика първото заседание на новоизбрания парламент на България. То ще бъде открито в 09.00 ч. от д-р Силви Кирилов, депутат от "Има такъв народ" (ИТН), който е най-възрастният народен представител в 50-ото Народно..

публикувано на 19.06.24 в 05:30