Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Илиана Иванова
Снимка: БТА

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка у нас не влияе добре на позициите ни в Европа, за което свидетелстват забавянията по плана и процесът по присъединяване към Еврозоната.

Еврокомисар Илияна Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

До момента е осъществено само едно плащане по ПВУ в края на 2022 г. “Трябваше да сме сега около четвъртото плащане, а ние не сме получили още второто”, подчерта българският еврокомисар.

Според Илиана Иванова забавянето може да бъде наваксано частично, но има фиксиран краен срок – август 2026 г. Тя поясни, че ако не направим действията, които се очакват от нас, ще изгубим финансирането.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02