Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение от 20% на заплатите в туристическия сектор

Евтим Милошев
Снимка: Ани Петрова

20-процентов ръст на възнагражденията на хората, заети в летния туристически сезон, отчете служебният министър на туризма Евтим Милошев. Пред БНР той заяви, че недостигът на работна ръка в бранша не се дължи единствено на заплащането, което, по думите му, не е ниско.

По-скоро като цяло в България има една трайна безработица  хора, които нито се опитват да повишат квалификацията си, нито сериозно търсят работа”, обясни министърът. Той добави, че се полагат огромни усилия за запазване на работещите в туристическия бранш, както и заплатите им бъдат конкурентноспособни на парите в останалите сектори.

Бизнесът очаква от властите облекчаване на вноса на работна ръка

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

По Черноморието има предложения за всекиго – и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните, има великолепни места”, каза още министърът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въздушната линейка изпълни първата си успешна мисия в планината

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ осъществи първата си акция в планински условия, съобщи служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ След сигнал, подаден от Планинската..

публикувано на 07.07.24 в 17:20
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил се обяви за преодоляване на разделението сред православните църкви

Новият български патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред православните църкви. “ Има прекъснато общение между някои православни църкви, което трябва да се стараем да се преодолее ”, заяви той в отговор на въпрос на БГНЕС дали..

публикувано на 07.07.24 в 09:07

Деца ще се състезават в първото “София вело шоу” в столичния Западен парк

Първият младежки колоездачен празник “София вело шоу”, организиран от “София – световна столица на спорта” и “Долчини про тийм”, ще се състои днес в обновения Западен парк в столицата. Децата ще се състезават по изцяло обезопасен и съобразен с..

публикувано на 07.07.24 в 07:00