Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ДСБ обсъждат имена на премиери за технически кабинет

Снимка: БТА

Лидерът на "Демократи за силна България“ (ДСБ) Атанас Атанасов каза пред БНТ, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да се създаде единен орган, който да обсъжда всички въпроси и да взима общите решения в коалицията. По думите му партиите са обединени, въпреки че имат различни позиции по някои въпроси. Той уточни, че тази седмица структурите в коалицията ще решат, как да действат при връчването на втория и третия мандат за съставяне на правителство. 

"Скептик съм за втория мандат, защото не е ясно кой ще управлява ДПС. Трябва да се следят обществените нагласи, а те са против нови избори. Затова предложихме техническо правителство, в което премиерът ще е равноотдалечен от всички партии и сам ще посочи своите министри. В коалицията сме обсъждали имена за премиер", каза Атанасов, но не посочи кокретни личности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Турското малцинство в Западна Тракия е приоритет за Анкара Проблемите на турското малцинство в Западна Тракия са приоритет на Турция в диалога ѝ с Гърция. Анкара ще продължи да се грижи за "своите сънародници" там, както и за "узурпираните..

публикувано на 26.07.24 в 10:30

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък. Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли..

публикувано на 25.07.24 в 11:22

България има ясна и последователна позиция към Северна Македония

България има много ясна и последователна позиция по европейската интеграция на Северна Македония, основаваща се върху стриктното изпълнение на европейския консенсус от юли 2022 г. Това заяви зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на среща във външно..

публикувано на 25.07.24 в 08:46