Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Снимка: БТА

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък.

Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли парламентът да не излиза във ваканция през август, съобщи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна: "Този парламент вече месец и половина не произвежда нищо… използваме го за декларации, за обиди, за разделение, а не за нещо градивно. Ако има нещо спешно, да го направим, но да се имитира работа, каквато имитираме вече месец и половина, за да се ползва безплатната медийна реклама и време, ми се вижда грешно".

„В нашата държава имаме завладяна прокуратура“. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарна група и от трибуната на парламента поиска арест на изпълняващия длъжността главен прокурор, както и арест на бившия главен прокурор, защото не са си вършели работата, и това е констатирано от последния доклад на Европейската комисия за състоянието на правния ред в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има ясна и последователна позиция към Северна Македония

България има много ясна и последователна позиция по европейската интеграция на Северна Македония, основаваща се върху стриктното изпълнение на европейския консенсус от юли 2022 г. Това заяви зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на среща във външно..

публикувано на 25.07.24 в 08:46

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54