Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ официално отказа на ДПС да участва в преговори за правителство

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС и потвърди позицията на коалицията, че няма да участва в преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 

В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че Борисов оценява усилията на ДПС като втора политическа сила да състави кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но "различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство". 

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва Борисов в обръщението си към ДПС .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Да, България“ иска ПП-ДБ да подкрепи правителство с трети мандат

Ръководството на партия "Да, България“ предлага план коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да тестват готовността за реформи в 50-ото Народно събрание. Ако има такава готовност, да се участва в осъществяване на третия по..

публикувано на 09.07.24 в 08:37
Димитър Главчев

България е представена във Вашингтон от служебния премиер Д. Главчев

В срещата на върха на НАТО от 09 до 11 юли във Вашингтон ще участва служебният премиер и външен министър Димитър Главчев. В делегацията, водена от премиера, ще участват служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал..

публикувано на 09.07.24 в 06:50
Делян Пеевски

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма..

публикувано на 08.07.24 в 17:11