Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ официално отказа на ДПС да участва в преговори за правителство

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС и потвърди позицията на коалицията, че няма да участва в преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 

В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че Борисов оценява усилията на ДПС като втора политическа сила да състави кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но "различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство". 

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва Борисов в обръщението си към ДПС .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03