Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ официално отказа на ДПС да участва в преговори за правителство

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС и потвърди позицията на коалицията, че няма да участва в преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 

В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се посочва, че Борисов оценява усилията на ДПС като втора политическа сила да състави кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но "различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство". 

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва Борисов в обръщението си към ДПС .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция върна частично шестдневната работна седмица Гърция въведе шестдневна работна седмица за някои фирми в опит да повиши производителността и заетостта. Регулацията, която влезе в сила на 1 юли, се противопоставя на глобалната..

публикувано на 05.07.24 в 10:40
Димитър Главчев

България няма да изпраща войници в Украйна, но подкрепата за Киев остава приоритет

В началото на изслушването му в парламента по повод позицията на България за срещата на НАТО във Вашингтон, служебният премиер Димитър Главчев изтъкна, че "не може и да става дума да се изпращат български войски в Украйна". По думите на Главчев,..

публикувано на 04.07.24 в 12:28

Парламентът отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС

След остри дебати парламентът отхвърли предложения от ГЕРБ-СДС кабинет с премиер Росен Желязков. Подкрепиха го  98  депутати, "против" гласуваха 138 народни представители, двама се въздържаха. Припомняме, че Желязков, представляващ първата..

публикувано на 03.07.24 в 16:37