Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

Димитър Главчев
Снимка: gov.bg

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете, че не е записан конкретен срок в Конституцията за връчване на мандата, но се смята, че седемдневният срок е нормалният за такива процедури", каза премиерът.

Той отказа да коментира вътрешната ситуация в Движението за права и свободи (ДПС) и подчерта, че не знае, как ще се отразят процесите в ДПС на страната. Главчев отново заяви, че е важно България да има редовно правителство, защото в момента на страната ни се гледа малко по-различно. Според служебния премиер това се е усетило включително и на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00