Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

Димитър Главчев
Снимка: gov.bg

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете, че не е записан конкретен срок в Конституцията за връчване на мандата, но се смята, че седемдневният срок е нормалният за такива процедури", каза премиерът.

Той отказа да коментира вътрешната ситуация в Движението за права и свободи (ДПС) и подчерта, че не знае, как ще се отразят процесите в ДПС на страната. Главчев отново заяви, че е важно България да има редовно правителство, защото в момента на страната ни се гледа малко по-различно. Според служебния премиер това се е усетило включително и на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.  Всички изключени са участвали в срещата при..

публикувано на 11.07.24 в 12:38

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на..

публикувано на 11.07.24 в 08:31