Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

"Ботев" - "Марибор"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев заби дебютното си попадение за пловдивчани. Така "жълто-черните" записаха първа европейска победа на обновения стадион “Колежа” от 29 години.

15 000 зрители избухнаха в деветата минута, когато Ботев поведе. 10 минути по-късно гостите изравниха. В 22-ата минута съдиите отмениха заради засада гол на словенците. Решението бе потвърдено и при прегледа със системата ВАР. В 75-ата минута българите поведоха и запазиха резултата до края на мача. Реваншът между двата тима е идния четвъртък от 21:15 часа на "Людски врът" в Марибор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпиадата, Десислава Ангелова ще гребе на финал

Десислава Ангелова се класира за финал „А“ на скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж. Тя завърши на трето място в първия полуфинал с резултат 7:27.16. Гонката бе спечелена от нидерландката Каролин Флорайн с време 7:21.26 мин. Втора се..

публикувано на 01.08.24 в 12:59

Боксьорът Рами Куиан е на една победа разстояние от медал на Олимпиадата

Боксьорът Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 кг. в Париж. При достигане до полуфинал българинът ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният..

публикувано на 31.07.24 в 14:10

Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала по бадминтон в Олимпиадата

Плувецът Любомир Епитропов направи много силно полуфинално плуване и 4 стотни не му достигнаха, за да се се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2 минути, 9 секунди и 3 стотни..

публикувано на 31.07.24 в 10:51