Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват Пеевски.

"У мен остава усещането, че 25 години съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на ДПС“, каза Цонев и изрази притеснение, че във Facebook група, създадена от близката до Доган Елван Атила, има смущаващо съдържание. "Видях чисто етнически призиви – "българите и помаците ни вземат партията", "ние турците да си я върнем". Това не е делото на г-н Доган, делото на живота му е междуетническата съвместимост, която той изключително сполучливо определи с думата "заедност". От тази група разбрах, че 25 г. съм "българчето" в тази партия“, обясни Цонев. В заключение той бе категоричен, че хората, които остават в екипа на Делян Пеевски, няма да воюват с Ахмед Доган.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, коментира думите на Цонев:
"Никой да не се опитва да се опира на етническата карта!“. Политикът подчерта, че ДПС е за "заедност“ и "единение на всички в България“, предава БГНЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06

Румен Радев поздрави Гордана Силяновска-Давкова по случай националния празник на РСМ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента и гражданите на Република Северна Македония по случай празника на страната Илинден – Ден на републиката. “Саможертвата на героите от Илинденско-Преображенското въстание носи паметта през..

публикувано на 02.08.24 в 13:10