Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП: Неиздаване на фискален бон е сред най-честите нарушения по морето

Снимка: НАП

В рамките на две седмици служители на Националната агенция за приходите са проверили над 800 търговски обекта по Черноморието – заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки, съобщиха от агенцията. Съставени са над 150 акта за нарушения, а най-честите сред тях са за неиздаване на фискален бон и за разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат, и наличностите в касата.

Данните от извършените проверки в рамките на лятната контролна кампания показват, че фискалната дисциплина по българското море се подобрява, констатират от НАП. До момента не са установени сезонни работници, полагащи труд без сключен договор с работодателя.

Контролната кампания по Черноморието ще продължи до края на летния сезон. Под активно наблюдение са поставени стотици обекти на крайбрежието.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Държавата пое дълг от още 200 млн. евро

Докато в България и Европа брояха бюлетините след парламентарните избор, Министерството на финансите продаде на 10 юни държавен дълг за 400 млн. лв. или почти 200 млн. евро. Обявено бе, че ще се емитират книжа за 200 млн. лв., но в крайна сметка бяха..

публикувано на 11.06.24 в 10:18

Бизнесът обсъжда възможностите за внос на работници от чужбина

Представители на бизнеса се събират днес на среща, организирана от Българската търговско-промишлена палата, на която ще бъдат предложени решения за внос на работници от чужбина. Ще бъде споделен опит в процеса на подбор и наемане на такъв..

публикувано на 11.06.24 в 08:05

Започна реализацията на Вертикалния газов коридор

В София бяха подписани два основни договора за изграждане на части от Вертикалния газов коридор, с което на практика стартират реалните дейности за повишаване на капацитетите между Гърция и България и България и Румъния. След завършването на..

публикувано на 06.06.24 в 14:34