Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Илиана Иванова
Снимка: БТА

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка у нас не влияе добре на позициите ни в Европа, за което свидетелстват забавянията по плана и процесът по присъединяване към Еврозоната.

Еврокомисар Илияна Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

До момента е осъществено само едно плащане по ПВУ в края на 2022 г. “Трябваше да сме сега около четвъртото плащане, а ние не сме получили още второто”, подчерта българският еврокомисар.

Според Илиана Иванова забавянето може да бъде наваксано частично, но има фиксиран краен срок – август 2026 г. Тя поясни, че ако не направим действията, които се очакват от нас, ще изгубим финансирането.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28