Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Снимка: БТА

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа. "И съответно аз да взема своето решение", каза президентът Румен Радев. Той обясни, че ще се съобрази с програмата на българския парламент. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега, категоричен бе държавният глава. 

Радев направи своето изявление пред журналисти в авиобаза "Враждебна", където участва в отбелязване 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на учебно-тренировъчните самолети от платформата на Pilatus PC. С машина РС-21 на швейцарската компания президентът летя около час над София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Очаква се въздушна помощ от Чехия и Румъния за гасене на пожарите в България

Задвижили сме механизма за гражданска защита към ЕС. Имаме потвърждение от Чехия, която ще изпрати два хеликоптера. Чакаме потвърждение и от Румъния. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Стара Загора, където продължава борбата..

публикувано на 16.07.24 в 12:52