Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Снимка: БТА

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание за предприетите действия, както и да осигури необходимите средства за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. 

МС се задължава също да внесе доклад в НС за предприетите действия за усвояване на отпуснатите средства по оперативна програма "Околна среда" среда за купуване на противопожарна техника за превенция на горските пожари. Очаква се парламентът да обсъди доклада на комисията на заседанието си в петък по решение на Председателския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29
Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00