Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Снимка: БТА

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание за предприетите действия, както и да осигури необходимите средства за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. 

МС се задължава също да внесе доклад в НС за предприетите действия за усвояване на отпуснатите средства по оперативна програма "Околна среда" среда за купуване на противопожарна техника за превенция на горските пожари. Очаква се парламентът да обсъди доклада на комисията на заседанието си в петък по решение на Председателския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34
Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05