Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

Снимка: Посолство на България в САЩ

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква съществена няма да има, но нюанси ще има, защото това са различни хора с различни подходи и позиции. Не мога да се наема да кажа кой е по-добрият сценарий за България. Истината е, че Байдън принадлежи към онова поколение, израсло по време на Студената война. Тръмп също принадлежи към него, защото разликата им в годините не е голяма. Характерното при Байдън е, че неговият стремеж да пази демокрацията и свободата в света, Америка да е пазител на демокрацията е по-ясно изразен. При Тръмп има може би повече бизнес подход", каза дипломатът. 

Глобалният IT срив от 19 юли не се е отразил на работата на българското посолство във Вашингтон и няма български граждани, които да са търсили съдействие по този повод, каза още Панайотов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03