Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Харманли, 18 юли 2024 г.
Снимка: БТА

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от МВР. Няма опасност за населени места. Днес във Воден пристигат премиерът Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Днес се очаква в гасенето да се включат четири хеликоптера и два самолета.
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов съобщи пред БНТ, че Александър Джартов съобщи, че пожарите като брой намаляват благодарение на по-ниските температури и валежите. Вчера те са били 150, а преди няколко дни двойно повече – 350.
Държавата обеща да компенсира пострадалите от пожарите семейства. Биопроизводители и животновъди от цялата страна се обединяват, за да помогнат на мъж, чиято ферма изгоря край Харманли. В четвъртък пожар, избухнал край града, изпепели вили, индустриална сграда и стопанството на Иван Янъков с 200 овце. В понеделник Асоциацията на биопроизводителите ще обяви набирателна банкова сметка в полза на фермера. Негови колеги са готови да дарят и животни за разплод, за да му помогнат да възстанови стопанството си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29
Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00