Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Снимка: sunnybeach.com

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година. 

Слънчев бряг
Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent 

Вижте още: 


Мармарис

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г. Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис. Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт. 


И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent.

Британското издание предупреждава туристите, които планират да почиват в Ибиса, че ще им се наложи доста да се изръсят, тъй като средната стойност на 10-те артикула е двойно по-висока от тази в Слънчев бряг. А Балеарските острови (в Испания) са посочени като най-скъпата дестинация сред всичките 16 държави, включени в изследването.

Съставил: Венета Николова

Снимки: sunnybeach.com, bulgariatravel.org, marmaris.org

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47