Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Снимка: sunnybeach.com

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година. 

Слънчев бряг
Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent 

Вижте още: 


Мармарис

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г. Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис. Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт. 


И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent.

Британското издание предупреждава туристите, които планират да почиват в Ибиса, че ще им се наложи доста да се изръсят, тъй като средната стойност на 10-те артикула е двойно по-висока от тази в Слънчев бряг. А Балеарските острови (в Испания) са посочени като най-скъпата дестинация сред всичките 16 държави, включени в изследването.

Съставил: Венета Николова

Снимки: sunnybeach.com, bulgariatravel.org, marmaris.org

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25