Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Снимка: sunnybeach.com

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година. 

Слънчев бряг
Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent 

Вижте още: 


Мармарис

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г. Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис. Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт. 


И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent.

Британското издание предупреждава туристите, които планират да почиват в Ибиса, че ще им се наложи доста да се изръсят, тъй като средната стойност на 10-те артикула е двойно по-висока от тази в Слънчев бряг. А Балеарските острови (в Испания) са посочени като най-скъпата дестинация сред всичките 16 държави, включени в изследването.

Съставил: Венета Николова

Снимки: sunnybeach.com, bulgariatravel.org, marmaris.org

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31