Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Снимка: архив

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието lex.bg. Броят на тези адвокати не е официално известен, тъй като те не са задължени да се отписват от местните адвокатски колегии, нито да обявяват пред колегията дали осъществяват дейност извън страната, уточнява изданието. 

Сред причините да обръщат поглед към чужбина са по-ниските от очакваните от адвокатите доходи у нас и по-високите ставки зад граница. В същото време уеднаквяването на правните режими в рамките на ЕС и заличаването на различията между законодателствата стимулира изпитващите глад за кадри чужди адвокатски дружества от други държави-членки на съюза да се обръщат към услугите на българските адвокати. Плюс за българските адвокати е и това, че повечето от тях владеят добре един или няколко западни езика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55