Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Снимка: архив

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието lex.bg. Броят на тези адвокати не е официално известен, тъй като те не са задължени да се отписват от местните адвокатски колегии, нито да обявяват пред колегията дали осъществяват дейност извън страната, уточнява изданието. 

Сред причините да обръщат поглед към чужбина са по-ниските от очакваните от адвокатите доходи у нас и по-високите ставки зад граница. В същото време уеднаквяването на правните режими в рамките на ЕС и заличаването на различията между законодателствата стимулира изпитващите глад за кадри чужди адвокатски дружества от други държави-членки на съюза да се обръщат към услугите на българските адвокати. Плюс за българските адвокати е и това, че повечето от тях владеят добре един или няколко западни езика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49