Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Снимка: архив

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието lex.bg. Броят на тези адвокати не е официално известен, тъй като те не са задължени да се отписват от местните адвокатски колегии, нито да обявяват пред колегията дали осъществяват дейност извън страната, уточнява изданието. 

Сред причините да обръщат поглед към чужбина са по-ниските от очакваните от адвокатите доходи у нас и по-високите ставки зад граница. В същото време уеднаквяването на правните режими в рамките на ЕС и заличаването на различията между законодателствата стимулира изпитващите глад за кадри чужди адвокатски дружества от други държави-членки на съюза да се обръщат към услугите на българските адвокати. Плюс за българските адвокати е и това, че повечето от тях владеят добре един или няколко западни езика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57