Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Снимка: БТА

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък.

Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли парламентът да не излиза във ваканция през август, съобщи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна: "Този парламент вече месец и половина не произвежда нищо… използваме го за декларации, за обиди, за разделение, а не за нещо градивно. Ако има нещо спешно, да го направим, но да се имитира работа, каквато имитираме вече месец и половина, за да се ползва безплатната медийна реклама и време, ми се вижда грешно".

„В нашата държава имаме завладяна прокуратура“. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарна група и от трибуната на парламента поиска арест на изпълняващия длъжността главен прокурор, както и арест на бившия главен прокурор, защото не са си вършели работата, и това е констатирано от последния доклад на Европейската комисия за състоянието на правния ред в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебното правителство положи клетва

На извънредно заседание на Народното събрание, членовете на служебния Министерски съвет, назначени с указ на президента Румен Радев , с министър-председател Димитър Главчев, положиха клетва пред народните представители.  В присъствието на..

публикувано на 27.08.24 в 11:42

Президентът издаде указ за назначаването на нов служебен кабинет

В изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на предложеното от номинирания за служебен премиер Димитър Главчев правителство. Очаква се новият кабинет веднага да положи клетва пред Народното събрание. В друг..

обновено на 27.08.24 в 08:46

Съставът на новия служебен кабинет е готов

Кандидатът за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев представи пред президента Румен Радев състава на служебния кабинет. По думите на Главчев, досегашното служебно правителство се е справило добре с основните си..

обновено на 26.08.24 в 19:41