Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Снимка: БТА

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък.

Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли парламентът да не излиза във ваканция през август, съобщи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна: "Този парламент вече месец и половина не произвежда нищо… използваме го за декларации, за обиди, за разделение, а не за нещо градивно. Ако има нещо спешно, да го направим, но да се имитира работа, каквато имитираме вече месец и половина, за да се ползва безплатната медийна реклама и време, ми се вижда грешно".

„В нашата държава имаме завладяна прокуратура“. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарна група и от трибуната на парламента поиска арест на изпълняващия длъжността главен прокурор, както и арест на бившия главен прокурор, защото не са си вършели работата, и това е констатирано от последния доклад на Европейската комисия за състоянието на правния ред в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Северна Македония сменя кадри в съвместната комисия с България - не защитават интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че предстоят кадрови промени в Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според премиера..

публикувано на 26.08.24 в 19:31
Атанас Зафиров

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал..

публикувано на 25.08.24 в 09:43

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02