Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Снимка: БТА

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък.

Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли парламентът да не излиза във ваканция през август, съобщи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна: "Този парламент вече месец и половина не произвежда нищо… използваме го за декларации, за обиди, за разделение, а не за нещо градивно. Ако има нещо спешно, да го направим, но да се имитира работа, каквато имитираме вече месец и половина, за да се ползва безплатната медийна реклама и време, ми се вижда грешно".

„В нашата държава имаме завладяна прокуратура“. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарна група и от трибуната на парламента поиска арест на изпълняващия длъжността главен прокурор, както и арест на бившия главен прокурор, защото не са си вършели работата, и това е констатирано от последния доклад на Европейската комисия за състоянието на правния ред в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35