Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно начало за България в Париж, гребците ни отиват на 1/4-финалите на скиф (Обновена)

Кристиян Василев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиян Василев откри българското участие на Олимпиадата в Париж. 32-годишният българин се класира за 1/4-финалите на скиф, след като завърши втори в серията си с време от 6:56.63 минути. Победител стана датчанинът Свери Нилсен с 6:53.50 мин. Четвъртфиналите в дисциплината са във вторник (30 юли) от 11:10 часа българско време. 
След Кристиян и единствената българска състезателка в олимпийския ни турнир по гребане Десислава Ангелова също направи успешно начало, като държа втората позиция по цялата дистанция от 2000 метра и завърши за 7:42.73 минути. Така и тя отива на 1/4 финал на скиф.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България отново ще се пренесе в духа на Tour de France

За втора поредна година България ще бъде домакин на събитието L'Etape by Tour de France, което ще се проведе в района около Велинград. На участниците ще бъдат предложени две дистанции – 102 и 57 километра, които ще включват и едно трудно..

публикувано на 04.07.24 в 08:35
Стилияна Николова

Стилияна Николова излиза на килима за четири златни медала в Кайро

Настоящата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова се класира за финалите на всички уреди на международния турнир по художествена гимнастика Pharaohs Cup 2024 в Кайро. Тя изпълни отлично четирите си съчетания и получи най-високите оценки – на..

публикувано на 30.06.24 в 09:05

“Левски” почита 53-тата годишнина от смъртта на легендарните футболисти Гунди и Котков

Петдесет и третата годишнина от трагичната смърт на легендарните футболисти на “Левски” и на националния отбор Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков днес ще бъде почетена от треньорския щаб, служители, ветерани и привърженици на футболния..

публикувано на 30.06.24 в 07:00