Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с лек ветрец

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°.
Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 27°, на 2000 метра – около 20°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ща са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
На Балканския полуостров ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо.
В цяла Западна и Южна Европа времето ще бъде слънчево, разкъсана облачност ще има над югоизточната половина от Франция, но вероятността за валежи е малка. На Скандинавския полуостров ще преобладава облачно време, на места с валежи. Предимно облачно с валежи, в отделни райони и с гръмотевични бури ще бъде и в балтийските страни, Полша, Словакия и Беларус, където ще бъде и ветровито. Краткотрайни валежи ще има и в района на Алпите. В Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността и на отделни места слаби превалявания ще има в западната част.
В Европа най-ниска ще е температурата в Берлин - 22°, най-горещо - в Мадрид - 40°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

В петък  сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°,..

публикувано на 25.07.24 в 19:05

България ще си сътрудничи с Австралия, Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на културното наследство

Министърът на културата Найден Тодоров подписа два важни международни документа, благодарение на които ще си сътрудничим с Австралия, както и с Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на изучаването, опазването и популяризирането на културното наследство,..

публикувано на 25.07.24 в 17:49

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47