Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Снимка: Ани Петрова, БНР

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще се отнесе сериозно, ако бъдат поканени за разговори. Той припомни, че президентът връчва третия мандат на парламентарна група, като в този случай няма срок за посочване на премиер, което дава възможност да се проведат сериозни консултации и да се потърси обединяваща фигура. Относно отхвърлените от Конституционния съд промени в основния закон Атанасов припомни, че в момента над 20 органа в страната, чиито членове се избират от парламента, са с изтекли мандати и години наред няма да могат да се изберат нови състави.

''Считаме, че третият мандат е надпартийният, ако считаме, че другите два са партийни. За нас е шанс за връщане на здравия разум в политиката и поставяне на начало на стабилизация в политиката, ако се обединим около няколко приоритета'', заяви пред БНР и Драгомир Стойнев от БСП. Той каза, че ако президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на социалистите, ''лека, полека, можем да се върнем към нормалността''.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33
Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10

Летен бал събира банатските българи в с. Бърдарски геран

За поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе Бал на банатските българи. Събитието се провежда вече около 10 години и е повод хора от близо и далеч да се срещнат в родното си място, предаде БНР Видин. По време на..

публикувано на 30.08.24 в 08:55