Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Снимка: БТА

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Председателят на най-малката парламентарна група - тази на "Има такъв народ", Тошко Йорданов заяви, че от партията се надяват до края на седмицата да стане ясно, дали е възможно реализирането на третия мандат. Заявката на ИТН е за съставяне на експертен кабинет с широка подкрепа.

От ГЕРБ-СДС вече многократно заявяваха, че няма да подкрепят кабинет, сформиран с втория или третия мандат. Вчера от парламентарната група на ДПС около Делян Пеевски бяха категорични, че няма да участват в преговори за третия мандат, докато отцепилите се от групата депутати, обединени около почетния председател Ахмед Доган ще отидат. От БСП и от ПП-ДБ дадоха заявка, че ще се отзоват на поканата на ИТН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Турското малцинство в Западна Тракия е приоритет за Анкара Проблемите на турското малцинство в Западна Тракия са приоритет на Турция в диалога ѝ с Гърция. Анкара ще продължи да се грижи за "своите сънародници" там, както и за "узурпираните..

публикувано на 26.07.24 в 10:30

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък. Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли..

публикувано на 25.07.24 в 11:22

България има ясна и последователна позиция към Северна Македония

България има много ясна и последователна позиция по европейската интеграция на Северна Македония, основаваща се върху стриктното изпълнение на европейския консенсус от юли 2022 г. Това заяви зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на среща във външно..

публикувано на 25.07.24 в 08:46