Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Снимка: БТА

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Председателят на най-малката парламентарна група - тази на "Има такъв народ", Тошко Йорданов заяви, че от партията се надяват до края на седмицата да стане ясно, дали е възможно реализирането на третия мандат. Заявката на ИТН е за съставяне на експертен кабинет с широка подкрепа.

От ГЕРБ-СДС вече многократно заявяваха, че няма да подкрепят кабинет, сформиран с втория или третия мандат. Вчера от парламентарната група на ДПС около Делян Пеевски бяха категорични, че няма да участват в преговори за третия мандат, докато отцепилите се от групата депутати, обединени около почетния председател Ахмед Доган ще отидат. От БСП и от ПП-ДБ дадоха заявка, че ще се отзоват на поканата на ИТН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На 22 юли ще бъде връчен и върнат втория мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в понеделник - 22 юли, на кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната - Демократична България"..

публикувано на 19.07.24 в 12:48
Румен Радев разговаря с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски

В Скопие се оправдават с липсата на редовно правителство в София

Българският президент Румен Радев разговаря с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски по време на форума в двореца "Бленъм" във Великобритания. Държавният глава е изразил надежда, че Скопие ще ускори изпълнението на двустранния Договор за..

публикувано на 19.07.24 в 10:16

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от..

публикувано на 18.07.24 в 18:51