Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Снимка: БТА

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Председателят на най-малката парламентарна група - тази на "Има такъв народ", Тошко Йорданов заяви, че от партията се надяват до края на седмицата да стане ясно, дали е възможно реализирането на третия мандат. Заявката на ИТН е за съставяне на експертен кабинет с широка подкрепа.

От ГЕРБ-СДС вече многократно заявяваха, че няма да подкрепят кабинет, сформиран с втория или третия мандат. Вчера от парламентарната група на ДПС около Делян Пеевски бяха категорични, че няма да участват в преговори за третия мандат, докато отцепилите се от групата депутати, обединени около почетния председател Ахмед Доган ще отидат. От БСП и от ПП-ДБ дадоха заявка, че ще се отзоват на поканата на ИТН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29