Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулската ни служба в Минск преустановява работа до 16 август

Снимка: Посолство на България в Минск

Консулската служба на България в Минск, Беларус, временно преустановява работата си с граждани поради технически причини. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на Посолството на България в Беларус. 
От 1 август до 16 август (включително) ще бъде преустановено приемането на заявления на граждани за единни шенгенски визи тип „С“.
От 9 август до 16 август няма да се приемат заявления за граждани за национални визи тип „Д“, както и заявления за издаване на български лични документи, подадени от български граждани пребиваващи в чужбина, няма да се приемат документи за извършване на заверки и легализации за български и чужди граждани.
В периода от 9 до 16 август ще бъдат приемани само при спешни и хуманитарни случаи заявления и издаване на временни паспорти, както и заверки на пълномощни и декларации.

Вижте още полезна информация от Радио България:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвети към кандидатстващите за виза за дългосрочно пребиваване в България на основание български произход

Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) публикува алгоритъм на действията за установяване на български произход, които трябва да предприеме всеки, който кандидатства за издаване на виза Д в дипломатическите представителства на..

публикувано на 19.07.23 в 13:00