Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова остана без олимпийски медал в бокса

Снимка: БТА

Световната и двукратна европейска шампионка в бокса Станимира Петрова не успя да достигне до полуфиналите на олимпийските игри в Париж, което щеше да й гарантира минимум спечелването на бронзов медал. В оспорван двубой с китайката Юан Чан поставената под номер 1 в схемата българка загуби с 1:4 съдийски гласа в категорията до 54 кг.
Станимира Петрова взе минимално предимство след първия рунд, но във втория съдиите предпочетоха китайката. В последната част Юан Чан пласира няколко точни удара в началото на рунда и това й донесе успеха.
Другата българска представителка – европейската вицешампионка и световна бронзова медалистка Светлана Каменова, ще дебютира утре, 2 август, на олимпиадата в категория до 57 кг.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лия Каратанчева

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац. Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла..

публикувано на 07.09.24 в 16:11

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09