Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулските служби на България няма да издават визи от 9 до 18 август

Снимка: mfa.bg

Заради мащабен проект, включващ внедряване и пускане в експлоатация на нова версия на Национална визова информационна система, консулските служби на българските дипломатически и консулски представителства ще преустановят приема на заявления за визи и за български документи за самоличност – паспорт и лична карта, в периода от 9 до 18 август.

Въпреки това ще има възможност да бъдат издавани временни паспорти и да се прави заверка на пълномощни и декларации в спешни и хуманитарни случаи, напр. форсмажорни обстоятелства, природни бедствия, неотложно пътуване, свързано с болест или смърт на близък член на семейството, случаи на пътуване на непълнолетни деца, съобщиха от МВнР.

Гражданите, които имат записани часове за подаване на заявления за издаване на паспорт и лична карта или за заверки и легализации в периода 6-18 август, следва да се свържат със съответната консулска служба, за да презапишат часа си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От 9 до16 август няма да работи консулската служба на България в Астана

Консулската служба в посолството на България в Астана, Казахстан, временно няма да обслужва граждани по технически причини, пише на сайта на дипломатическото представителство.  Няма да се приемат: - заявления на граждани за единни..

публикувано на 30.07.24 в 09:59

Консулската ни служба в Минск преустановява работа до 16 август

Консулската служба на България в Минск, Беларус, временно преустановява работата си с граждани поради технически причини. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на Посолството на България в Беларус.  От 1 август до 16 август..

публикувано на 29.07.24 в 16:53

Започва издаването на лични карти от ново поколение

От 17 юни 2024 г. започва издаването на българска лична карта по нов образец, съобщават от Дирекция "Български документи за самоличност". С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен..

публикувано на 17.06.24 в 08:41