Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулските служби на България няма да издават визи от 9 до 18 август

Снимка: mfa.bg

Заради мащабен проект, включващ внедряване и пускане в експлоатация на нова версия на Национална визова информационна система, консулските служби на българските дипломатически и консулски представителства ще преустановят приема на заявления за визи и за български документи за самоличност – паспорт и лична карта, в периода от 9 до 18 август.

Въпреки това ще има възможност да бъдат издавани временни паспорти и да се прави заверка на пълномощни и декларации в спешни и хуманитарни случаи, напр. форсмажорни обстоятелства, природни бедствия, неотложно пътуване, свързано с болест или смърт на близък член на семейството, случаи на пътуване на непълнолетни деца, съобщиха от МВнР.

Гражданите, които имат записани часове за подаване на заявления за издаване на паспорт и лична карта или за заверки и легализации в периода 6-18 август, следва да се свържат със съответната консулска служба, за да презапишат часа си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За какво служи Виза тип С?

В серия от публикации Радио България дава информация, която да е в помощ на гостите на страната ни от чужбина. Визите са въпрос, който вълнува хората, пътуващи по света. Отговорът му зависи от това коя страна и за колко време се канят да посетят,..

публикувано на 04.06.24 в 10:51

Нови тарифи за личните документи

Отпада възможността за издаване на безсрочни лични карти. Българите от 18 до 70-годишна възраст ще имат лична карта с 10-годишна валидност, над 70 години личната карта ще е за срок от 30 години. Служебният кабинет прие Постановление за изменение..

публикувано на 30.05.24 в 15:24

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45