Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулските служби на България няма да издават визи от 9 до 18 август

Снимка: mfa.bg

Заради мащабен проект, включващ внедряване и пускане в експлоатация на нова версия на Национална визова информационна система, консулските служби на българските дипломатически и консулски представителства ще преустановят приема на заявления за визи и за български документи за самоличност – паспорт и лична карта, в периода от 9 до 18 август.

Въпреки това ще има възможност да бъдат издавани временни паспорти и да се прави заверка на пълномощни и декларации в спешни и хуманитарни случаи, напр. форсмажорни обстоятелства, природни бедствия, неотложно пътуване, свързано с болест или смърт на близък член на семейството, случаи на пътуване на непълнолетни деца, съобщиха от МВнР.

Гражданите, които имат записани часове за подаване на заявления за издаване на паспорт и лична карта или за заверки и легализации в периода 6-18 август, следва да се свържат със съответната консулска служба, за да презапишат часа си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10

Какви са условията за работа на чужденци в България?

Живеем в динамични времена, в които границите между държавите постепенно се размиват и хората търсят възможности за реализация в различни кътчета на света. Българи пробват късмета си в чужбина, а чужденци избират да се установят в България, привлечени..

публикувано на 08.04.24 в 12:05

Съвети към кандидатстващите за виза за дългосрочно пребиваване в България на основание български произход

Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) публикува алгоритъм на действията за установяване на български произход, които трябва да предприеме всеки, който кандидатства за издаване на виза Д в дипломатическите представителства на..

публикувано на 19.07.23 в 13:00