Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулската ни служба в Минск преустановява работа до 16 август

Снимка: Посолство на България в Минск

Консулската служба на България в Минск, Беларус, временно преустановява работата си с граждани поради технически причини. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на Посолството на България в Беларус. 
От 1 август до 16 август (включително) ще бъде преустановено приемането на заявления на граждани за единни шенгенски визи тип „С“.
От 9 август до 16 август няма да се приемат заявления за граждани за национални визи тип „Д“, както и заявления за издаване на български лични документи, подадени от български граждани пребиваващи в чужбина, няма да се приемат документи за извършване на заверки и легализации за български и чужди граждани.
В периода от 9 до 16 август ще бъдат приемани само при спешни и хуманитарни случаи заявления и издаване на временни паспорти, както и заверки на пълномощни и декларации.

Вижте още полезна информация от Радио България:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва издаването на лични карти от ново поколение

От 17 юни 2024 г. започва издаването на българска лична карта по нов образец, съобщават от Дирекция "Български документи за самоличност". С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен..

публикувано на 17.06.24 в 08:41

За какво служи Виза тип С?

В серия от публикации Радио България дава информация, която да е в помощ на гостите на страната ни от чужбина. Визите са въпрос, който вълнува хората, пътуващи по света. Отговорът му зависи от това коя страна и за колко време се канят да посетят,..

публикувано на 04.06.24 в 10:51

Нови тарифи за личните документи

Отпада възможността за издаване на безсрочни лични карти. Българите от 18 до 70-годишна възраст ще имат лична карта с 10-годишна валидност, над 70 години личната карта ще е за срок от 30 години. Служебният кабинет прие Постановление за изменение..

публикувано на 30.05.24 в 15:24