Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо време на места с превалявания в събота

Снимка: БГНЕС

В събота, 3 август, над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над крайните източни райони ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – около 33°.

Над планините
ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се очакват краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 28°, на 2000 м – около 20°.

По Черноморието
ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 27° и 30°, а на морската вода – 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над западната половина от Балканите преди обед ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Следобед и над източната част от полуострова ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще превали и прегърми. В Атина ще бъде 38 градуса, в Букурещ – 37, в Истанбул – 33, в Белград – 27.
Над Северна Европа ще има значителна облачност с чести краткотрайни валежи от дъжд, а в следобедните часове и гръмотевични бури. Дъжд ще вали във Великобритания, Ейре и Холандия. В страните около Алпите ще има краткотрайни интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Облачно и дъждовно ще се задържи в южните райони на Полша, Беларус и западните части на Украйна. В повечето страни от южната част на континента ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над Италия.
В Мадрид ще бъде 37 градуса, в Рим – 34, във Виена – 27, в Париж и Мюнхен – 26, в Москва и Санкт Петербург – 22, в Стокхолм – 21.
Отвъд Океана – в Ню Йорк и Чикаго ще бъде 31 градуса, в Кейптаун – 18, в Мелбърн – 14.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В петък – горещо, с жълт код за високи температури в 25 области

В петък , 2 август, ще е слънчево, след обяд на запад ще се заоблачава, но само на изолирани места може да превали във вечерните часове. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 34 до 39°, в столицата 35°...

публикувано на 01.08.24 в 19:40

Чужденци, изучаващи български език във Великотърновския университет, представиха ястия от своите страни

Участниците в 47-ото издание на Международния летен семинар по български език и култура във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” се включиха в  интернационална кулинарна вечер. Летен семинар по български език и култура..

публикувано на 01.08.24 в 18:15

Хидроенергийният комплекс "Турну Мъгуреле - Никопол" е в списъка на трансграничните проекти на ЕС

Проектът на "Националната електрическа компания" (НЕК) и румънската "Хидроелектрика" за изграждане на комплекса "Турну Мъгуреле - Никопол" успешно премина етапа на оценка и е включен в Списъка на трансграничните проекти за възобновяема енергия..

публикувано на 01.08.24 в 16:10