Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мрежата за права на жените: Респект за куража на боксьорката Светлана Каменова!

Снимка: БТА

"Респект за куража на Светлана Каменова, която се би смело в женската категория на Олимпиадата. Никоя жена не трябва да се бие с мъж. Това не е честна, безопасна и равнопоставена игра. Интегритетът на МОК е напълно разрушен". Това написаха в социалните мрежи от Мрежа за права на жените /Womens Rights Network/, като добавиха "Спасете женския спорт" и публикуваха снимка на боксьорката ни с жеста "Х", която отпадна на четвъртфиналите по бокс на Олимпиадата в Париж след сблъсък с тайванката Ю-Тин Лин.

"Поздравления за борбения дух и великолепната игра на Светлана Каменова! Тя намери смелост да се бие не само за победа в един смятан за обречен мач, но и за отстояването на нормалността и олимпийските принципи в спорта", написа вчера във "Фейсбук" и българският президент Румен Радев.

Светлана Каменова
Напомняме, че боксът в Париж-2024 е засенчен от спор за допустимостта на две състезателки с XY хромозоми в женското състезание.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров достигна до осминафиналите на US Open

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, побеждавайки с категоричния резултат 6:3, 6:3, 6:1 Талон Грийкспоор от Нидерландия. Българинът не остави шансове на съперника си да стигне до обрат. В..

публикувано на 31.08.24 в 09:40

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05

Григор Димитров отива на трети кръг на US Open

Първата ракета на България, Григор Димитров, се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като постигна чиста победа над Ринки Хиджиката с 6-1, 6-1, 7-6 (4). Срещата продължи малко над два часа и 10 минути. В първите два..

публикувано на 29.08.24 в 10:40