Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Снимка: БГНЕС

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия.

За да се спре разрастването на пожара се правят широки просеки. Един испански самолет гаси пожара от въздуха, след което високопроходимите пожарни коли продължават да гасят с вода наземно, както го направиха на източния фронт, където огънят е овладян.

Пред БНР Благоевград, зам.-областният управител Елхан Кълков посочи, че пожарът в "Славянка" коства изключително много усилия на българската страна, а от гръцката страна не се прави необходимото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35